E-bonnenboekje

E-bonnenboek

Wat eet je nu echt?

We leven in een tamelijk technologische samenleving. We hebben een laptop en mobiel en we laten de voedingsindustrie mooi uitziende producten fabriceren. Ziet er lekker uit en smaakt prima. Maar in hoeverre kunnen we bij deze producten nog over ‘eten’ spreken? Ze vullen ons, maar voeden ze je ook?

Het blijkt dat de meeste voedingsproducten in de supermarkt ingrediënten bevatten die kunstmatig zijn samengesteld. In een fabriek worden met verschillende ingrediënten en kunstmatige toevoegingen producten geproduceerd. Er zijn werkelijk duizenden toevoegingen in eten die níet goed getest of helemaal níet getest zijn. Ze verlengen de houdbaarheid, zorgen dat het product er mooi uit blijft zien en bijvoorbeeld níet gaat schiften, of dat het een lekkere textuur geeft in je mond.

E-nummers zijn door de Europese Unie toegelaten additieven maar dit betekend niet dat het ook direct veilig voor de mens is. Wat betekend dat e-nummer nou exact? Wat zit je nu echt te eten en wat zijn de bijwerkingen ervan?

In het E-bonnenboekje heb ik de gevaarlijkste E-nummers verzameld in de vorm van kassabonnen. Je ziet op de bon de voedselproducten waarin het E-nummer te vinden is. Onder op de bon is een uitleg over wat het nummer precies inhoudt en wat voor gevolgen het kan hebben. Op de achterkant van elke bon is een kleurrijke collage te zien van de voedselproducten die op die bon vermeld zijn. Op deze manier heb je een duidelijke overzicht van producten en blijft het visueel aantrekkelijk om te zien.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!