Rear Window

Rear Window

a publication inspired by the movie.

De opdracht was om een publicatie te maken geïnspireerd op de film Rear window van Alfred Hitchcock. In deze film raakt de hoofdpersoon, L.B. ’Jeff’ Jeffries, geblesseerd en zit hij thuis met een gebroken been. Om de verveling te voorkomen vervalt hij in voyeurisme: hij bespioneert door zijn raam de appartementen aan de overkant.

Voyeurisme

Alle personages die door het raam bespioneerd worden komen in het ’raam’ boekje voor. Het papier soort is per buurman/vrouw anders. Hoe vaker Jeffries naar hun keek, hoe dikker het papier. Zo merk je als toeschouwer al snel het verschil tussen de buren. De tijden die te vinden zijn in het boekje zijn de tijden in de film waarop Jeffries naar diegene keek.

L.B. ‘Jeff’ Jeffries

Jeffries is degene die zich achter het raam bevond. Hij is het boekje er om heen. Door zijn gebroken been is hij begonnen met bespioneren. Het papiersoort bij hem is dan ook gebaseerd op gips. De tijden die je in dit boekje vind zijn de tijden waarop Jeffries uit het raam keek naar de appartementen aan de overkant.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!