Travel // Iceland travel tales

Icelandic travel tales

15.10 - 13.10

Oh IJsland! Wat een prachtig land is het toch.. het is één van die plekken die je maar blijft verbazen en stond bij mij al heel lang op mijn lijstje. Na acht jaar studeren besloot ik dat het tijd was om deze eens van mijn lijstje af te gaan strepen en alleen van het idee al kreeg ik een enorme glimlach op mijn gezicht. Het plannen kon gaan beginnen en half oktober was het eindelijk zover!

De eerste paar nachten sliepen we in het stadje Selfoss. Hier hadden we de luxe van een eigen hutje met een heerlijke hot tube(!!) en het was een goed startpunt voor onze eerste plannen. Een auto huren is sowieso een aanrader in IJsland want voor de hoogtepunten moet je toch even in de auto zitten. Maar gelukkig hadden we deze en vanaf Selfoss zijn we naar plekken gegaan zoals Seljalandsfoss, Gljúfrafoss, Skógafoss, Kerið en natuurlijk het zwarte strand van Reynisfjara.

De overige paar dagen sliepen we in Reykjavík. In onze ogen toch een wat stille hoofdstad, maar wij zijn hier in Nederland natuurlijk veel meer drukte gewend. In Reykjavík hadden we minder luxe, maar wel een heel nieuw gebied om te ontdekken. Let’s goooo! We zijn begonnen met onze eigen golden tour langs de waterval Gullfoss en de geiser Strokkur (hallo rotte eierlucht!). We zijn heerlijk gaan relaxen in de geometrische warm waterbronnen van de Blue Lagoon en avontuur opgezocht op zee met een boot van 600PK. Oh, en we zijn weer helemaal teruggereden naar het oosten om langs Jökulsárlón’s Glacier Lagoon te rijden. Dit gebied staat beter bekend als Diamond Beach en zeker een aanrader. Ik ben erg blij dat we deze (deels onverwachts) alsnog hebben toegevoegd aan ons IJslandse lijstje.

IJsland was precies wat ik dacht dat het zou zijn. Ruw, vulkanisch, uniek en de natuur is geweldig! De foto’s in deze blogpost laten precies zien wat we gedaan hebben in IJsland: veel gaan rondreizen, bezichtigen, zwemmen, met een bloedgang over de zee varen en nog wat meer dingen bezichtigen. We hebben zeehonden gezien en zelfs een walvis (het seizoen was al een maand over dus ENORM blij mee!). Het komt er op neer dat we zoveel mogelijk gezien en gedaan hebben in een korte periode, haha. Het was een geweldige ervaring en ik kan niet wachten om weer terug te gaan en nog meer te zien! 🙂